A hobbi dj-skedést már a laptopom sem bírta

Azt gondoltam, szépen beindul a DJ-karrierem. Amióta hobbiból csináltam néhány bulit, egyre többen hívnak, hogy pörgessem fel a ő partijukat is. Persze nem kell nagy dolgokra gondolni… A volt általános iskolám például a farsangi mulatságra kért fel, hogy biztosítsam a zenét és a hangosítást. Hívtak egy pici cég csapatépítőjére is – nem lett volna pénz hivatásos lemezlovast fogadni. Aztán ott volt még az unokahúgom szalagavatója, meg az egyik ismerős srác esküvője.

Bár ma már tudom, hogy a profizmustól messze vagyok, arra nem számítottam, egy egy 18. szülinapi buliban csúnyán felsülök. Pedig nagyon készültem!

Nagyon gondosan összeállítottam a szettemet, már a pultot, sőt a fénytechnikát is tudtam irányítani a laptopom segítségével. Erre az alkalomra egy mikrofont is beszereztem. Arra gondoltam, hogy csinálok egy kis karaokét, ha a társaság már elfáradt a nagy táncban.

Minden tökéletesen indult… Villogó fények, diszkógömb, zene, hangulat… Az ember észre sem vette volna, hogy egy dupla garázsba van és nem a legmenőbb fesztiválok színpada előtt. Legalábbis akkor így gondoltam.

Aztán éjfél körül a buli a tetőfokára hágott, a társaság együtt énekelt, minden tökéletesnek tűnt.

És ott, akkor, abban a pillanatban a gépem monitora elsötétült, a zene megállt, a fények nem pörögtek tovább. Nem akarok szépíteni, csúnyán csődöt mondtam. Hiába ajánlottak fel nekem telefont, másik gépet, tabletet, sajnos egyikkel sem tudtam mit kezdeni… Én csak a saját, megszokott gépemmel tudtam dolgozni. A legrosszabb az egészben az volt, hogy be kellett vallanom, valójában nem értek az egészhez… Az est hátralévő részében egy CD-s hifi toronyból szólt a zene. Nagyot csalódott vot mindenki.

Soha többet nem fogok fellépni, azt hiszem… De ez semmit sem változtatott azon, hogy a laptopomat így is, úgyis meg kell javítani.

Törtem a fejem, hogy mit lehetne tenni. Még garanciális volt, de tartottam tőle, hogyha rájönnek, hogy a túlterhelés okozta a problémát, akkor szóba sem állnak velem.

Beírtam a keresőbe, hogy garanciális márkaszerviz. Nem reméltem sokat, de szerencsére egy olyan céget találtam, amelyik szó nélkül vállalta a laptopom javítását. Nem kérdeztek semmit… Azt sem, hogy hogyan került a konfetti a szellőzőnyílásba, vagy pontosan hogyan is fordulhatott elő, hogy egy relatíve új laptop felmelegszik.

Nagyon tartottam tőle, hogy a file-jaim között megnézik a régi szettjeimet, és amikor visszakapom a gépemet, mindenki halálra neveti magát. És hála istennek mégsem ez történt!

A gépemet nagyon gyorsan megjavították és semmilyen kellemetlen dolgot nem kérdeztek tőlem. Gyönyörűen kitakarítva, és teljesen hibátlan állapotban kaptam meg a gépemet – még a dokumentumaim se sérültek rajta. Szóval, még bárkinek meg tudnám mutatni az első szettjeimet, feltéve, ha akarnám… De inkább… Inkább nem szeretném.

Szerencsém volt, hogy nagyobb kár nélkül megúsztam a kalandot, a DJ-skedéssel viszont egy időre szeretnék leszámolni. Nem akarom, hogy még egy buli tönkremenjen a bénázásom miatt… És azt hiszem, többet nem szeretnék kísérletezni vagy gyakorolni sem.