Így találtuk meg a tökéletes csempét

Régen a főiskola alatt a srácokkal alapítottunk egy zenkart. Egészen jók voltunk, sokat jártunk koncertezni is. Nagyon jó barátságot kötöttünk, hiszen, ha mindenben nem is, abban egyetértettünk, hogy mindannyian imádjuk a zenét. Aztán a főiskolának vége lett, páran máshová költöztek, mindenkinek családja lett, de a barátságunk meg maradt. Amikor csak tudunk és mindenki ráér szívesen összeülünk zenélgetni, vagy csak simán megbeszélni, hogy kivel mi történt az utóbbi időben.

Pont egy ilyen kis baráti összejövetelen zenélgettünk, majd később leültünk beszélgettünk. Ekkor jött szóba, hogy most fogjuk befejezni az építkezést, már csak a nappali és a fürdőszoba van hátra, holnap készülünk a feleségemmel kiválasztani a csempét. De mivel tudom, hogy óriási a választék és minőségükben sem egyformák ezért nem is tudom még pontosan hogyan fogok tudni választani, úgy, hogy később ne bánjam meg.

A bandánk volt énekese elmesélte, hogy pont múlt héten találta ezt a weboldalt, ahol a fürdőszoba fali csempe felhasználásról, választásról olvasott csupa-csupa hasznos dolgot. Van szó benne mindenről, a színekről, méretekről, a megfelelő minőségről stb.

Később én is megnéztem az említett weboldalt még indulás előtt. Az első, ami szembejött velem az oldalon egy „minden amit a fürdőszoba csempéről tudnod kell” kisokos volt, aminek a segítségével tényleg mindenre választ kaphattam.

fürdőszoba fali csempe

Olvastam sokat a színekről, bár azokat már nagyjából eldöntöttünk. Viszont a tökéletes méretet még nem találtuk meg, ahogyan azt sem, hogy milyen stílusban rakjuk majd le a járólapokat. Az oldalról megtudtam, hogy melyik választása segít majd nagyobbnak mutatni a teret.

Mivel most építkeztünk mindenképpen hosszútávra szerettünk volna megtervezni a tökéletes fürdőszobát. Viszont annyi féle-fajta különböző minőségű járólappal és csempével találkozhatunk az üzletekben, hogy eddig nagyjából csak reménykedtünk benne, hogy majd olyat fogunk találni, ami hosszú-hosszú évekig megőrzi a minőségét. Viszont most megtudtam, hogy mi alapján tudhatom meg én is akár a boltban azonnal, hogy az adott csempe például milyen minőségű. Ti tudtátok például, hogy a csempe vagy járólap hátuljának a színe alapján is választ kapunk erre a kérdésre? A cikket olvasva, kiderült, hogy minél sötétebb és vörösesebb a hátulja, sajnos annál alacsonyabb is lehet a minősége. Míg ezzel ellentétben a jó minőség jele lehet az, hogy a hátulja szinte teljesen fehér.

Természetesen minél jobb a minősége az ára is annál magasabb, de úgy gondoltuk, hogy ez egy olyan hosszútávú befektetést jelent, amire megéri egy kicsit többet költeni.

Nagyon hálás vagyok a zenésztársamnak, hogy megmutatta nekem ezt az oldalt, sokat segített a választásban nekünk is.