Hiába a zene, ha nincs autó klíma töltés

A múlt hétvégén embert próbáló megpróbáltatásnak lettem kitéve. Én és a gyerekek mit is csinálhatnánk a hétvégén, az apjuk nélkül, a ragyogó nyári napsütésben és kánikulában?

Természetesen a gyerekeim a Balatonra vágyakoztak, és én úgy gondoltam, hogy ennél mi sem egyszerűbb.

Felpakoltam őket, és irány a Balaton! Elvégre cirka csak pár száz kilométerre van tőlünk a kedvenc tavunk, mi az nekem? Bár kissé ironikusan gondolkodtam az egész programról, azzal nem számoltam, hogy az autó klíma töltés felmondta a szolgálatot.

Ezt pedig már jelezte nekem a férjem, igaz, még tavaly nyáron. Már akkor említette, hogy hiába töltette az autóba a hűtő közeget, az egyszerűen elszivárgott. Akkor azt mondtuk, hogy ennek a megjavítására nincs pénzünk, és annyiban is hagytuk a dolgot.

Én úgy gondoltam, hogy a Balatonra vezető utat is kibírjuk majd simán: lehúzott ablakokkal utazunk majd, és jó zenéket hallgatunk, hiszen a zene hallgatása mindig segít autózás közben.

Ilyenkor szinte elszáll az idő, és hip-hop, úgy eljutsz az úti célodhoz, hogy észre sem veszed – feltéve, ha tényleg szuper jó zenéket hallgatsz.

Ám ez most sajnos nem így történt, mivel kínkeserves volt az utunk. El is határoztam, hogy a férjem helyett a kezembe veszem a témát, és találok egy céget, ahol feltöltik az autó klíma rendszerünket.

Be is írtam az interneten a keresőbe, hogy: autó klíma töltés, és szép számmal jöttek is a találatok. Valami miatt a Méta Autószerviz nekem mindegyiknél szimpatikusabb volt.

Már eleve az is megtetszett, hogy egy márkafüggetlen szervizről van szó. Több ezres ügyfélkörrel rendelkezve, kiemelkedő minőségű szolgáltatásokat nyújtanak – különös tekintettel a klímaberendezések és a gumiszerviz tárgykörében.

Budapesten a 19. kerületben vállalnak autó klíma tisztítást is, mégpedig ózonos fertőtlenítéssel. Ezenkívül a klíma töltést is nagyon egyszerűen megoldják. A honlapjukon, a metaautoszerviz.hu-n az szerepel, hogy különféle klíma karbantartó gépekkel rendelkeznek: automatákkal és digitálisakkal. Hűtő közegből is kétféle fajtával dolgoznak: egy régebbi, és egy új típusúval, mely R1234yf jelzésű.  

Ennek megfelelően lehetőség van arra. hogy a különféle autóknak a nekik megfelelő hűtő közeget töltsék fel. Mielőtt a művelethez hozzáfognának, biztonságból még egy speciális analizátorral is ellenőrzik, hogy az autóban a megfelelő hűtő közeg található-e.

Emellett még egy nyomáspróbát is végeznek annak kiderítése érdekében, hogy a rendszer ép állapotban van-e.

Elmondható tehát, hogy minden szempontból egy abszolút körültekintő és professzionális klíma töltés folyik a Méta Autószervizben.

Azért, hogy a helyszínen ne érhessenek az anyagiak terén sem meglepetések bennünket, a klíma töltés árait is megtalálhatjuk a honlapon a plusz tevékenységek díjszabásával együtt. (ĺgy például a lefejtés, vagy a nyomáspróba árait is megtalálhatjuk).

Az autószervizben nagyon egyszerűen lehet időpontot foglalni is.

A weboldalukon, a metaautoszerviz.hu-n található egy online időpontfoglaló piktogram, valamint egy mobiltelefonszám is, melyeknek segítségével egyszerűen és kényelmesen lefoglalhatjuk például az autó klíma töltésre vonatkozó időpontot. Ebből a szempontból olyan felkészült a szerviz, hogy egyszerre akár 4-5 autó klíma töltés sem jelent gondot számukra.

Én már foglalom is az időpontot, mivel nem szeretnék még egy ilyen rémálomnak is beillő balatoni utat átélni.