Minden zenekarnak kell a tárhely – minden értelemben

Az a helyzet állt elő, hogy bezár a próbatermünk, ahol eddig a jól megszokott módon készültünk minden fellépésünkre. Szóval szükségünk lenne valami új “tárhelyre”, de ez nyilván nem megy ilyen egyszerűen. Olyan helyre van szükségünk, ahova kényelmesen beférünk mind a 6-an, mindenki ott meri hagyni a hangszerét különösebb feszkó nélkül és persze bárki, bármikor be tud menni, hogy gyakoroljon. Szóval ideális esetben olyan helyet keresünk ezek alapján, ahol csak mi vagyunk… Ez már önmagában egészen megnehezíti a dolgokat, de nem szabad feladni. Ezen kívül az sem mindegy, hogy hol van, hiszen ha időben akarunk próbálni egy adott napon, akkor az csak úgy működik, ha mindenki munkahelyéhez a lehető legközelebb van a terem. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a város szívében, vagy valahol a peremen találunk új termet. Én személy szerint azt preferálnám, hogyha valahol a belváros szélén lennénk, ahol 6 után már nem fizetős a parkolás és még helyet is találni, mert ha netán ki-be kell pakolni a felszerelést, akkor az sokkal kényelmesebb, ha a közelből kell és nem három utcával odébbról. Az meg persze a legszebb eset, hogyha közvetlen a helynek van parkolója, akár az udvarban, akár előtte, akár a tetején, akár lenn a mélygarázsban – bár ez előbbi kettő esetében legyen lift is, különben megint ott vagyunk, ahol a part szakad. Szóval nem egyszerű ez a dolog, meg kell hagyni.

Legalább ilyen kardinális kérdés tud lenni, hogy milyen legyen egy zenekar arculata és mindenféle webes megjelenése. Nyilván ma már elengedhetetlen a Facebookos és Instagramos jelenlét, de azért azt sem szabad elfelejteni, hogy egy honlapnak is mindig kell lennie, ahol minden infó elérhető a bandáról és esetleg még valami hanganyag is van feltöltve.

Ennek a nulladik lépése az, hogyha megint szóba jönnek a tárhelyek, de most olyan módon, hogy milyen szolgáltatónál érdemes tárhelyet bérelni egy adott honlaphoz. Egyszerű kérdésnek hangozhat és persze lehet is rá egyszerű megoldást találni, de szerintem érdemes először jól körülnézni, mint minden más esetben és nem az első kézenfekvő lehetőségbe beleugrani egy olyan témában, amihez nem feltétlen értünk.

Szóval ezt tettem én is, így találtam rá a Rackforestre, akik egy olyan IT megoldásokkal foglalkozó cég, akik többet között szerverekkel és tárhely bérlésével is foglalkoznak. Nem annyira voltam azzal képben, hogy is kell ezt igazából elképzelni, de az oldalukon erre vonatkozólag is volt információ. Kapásból csupa olyan technológiát ismertetnek, aminek ha csak a nevét hallottam volna, fogalmam sem lenne, hogy mégis miről lenne szó, de itt egész logikusan felsorolják, hogy miért érdemes az általuk értékesített tárhely szolgáltatást használni.

Először is, cPanelt használnak, ami egy olyan hosting kezelő program, ami nagyon kényelmes felhasználói élményt nyújt, mivel grafikus a menüje, illetve mivel nagyon széles körben használják az egész világon, ezért rengetegféle kívánalomra nyújt opciót.

Másodszor, a JetBackup gondoskodik arról, hogy folyamatosan mentsen a rendszer, ráadásul automatikusan. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a tárhelyről napi rendszerességgel készül egy backup mentés, amit egészen egy hétig tárolnak is és bármi vész történne, akkor vissza lehet állítani egy korábbi, még hiba mentes állapotot.

Harmadszor, az Apache SpamAssassin gondoskodik arról, hogy a szolgáltatásunk teljes mértékben spam-mentes legyen. Összetett rendszerekkel elemzi a leveleket és ami rajta van úgymond a “feketelistán”, azt kidobja.

Negyedszer, a Softaculous beépített modul egy olyan pofon egyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a magukat laikusnak vallók (mint pl. én) is egyszerűen és könnyen tudjanak például egy egyszerűbb weboldalt összedobni, legyen szó WordPressről, Drupalról, OpenCartról, vagy gyakorlatilag bármi másról, a népszerű keretrendszerek közül.

Ötödször, a védelemről az Immunify360 gondoskodik, ami maximálisan megbízható a rendszerek védelmét illetően. A különlegessége abban rejlik, hogy ha valamilyen problémás kódot talál, akkor nem tiltja le rögtön a tárhelyet, hanem csak a “rossz kódot” iktatja ki a rendszerből.

Végül, de nem utolsó sorban hatodszor pedig a Cloud Linux az, amivel megoldható, hogy egy azon tárhelyen belül eltérő PHP környezetben futhassanak az egyes weblapok, ráadásul patchelve.

Ezen kívül pedig még arra vonatkozólag is adnak tanácsot, hogy milyen tárolni kívánt tartalomhoz, adatmennyiséghez és levelezési igényhez milyen típusú SSD tárhely szolgáltatást ajánlanak. Éppen ezért akkor is el tud igazodni valaki ezen a honlapon, hogyha valójában semennyire nem ért a kérdéshez. Ezért is úgy érzem, hogy jó választás, hogyha a Rackforesttől bérlünk tárhelyet, úgyhogy én szorgalmazom a zenekarban, hogy végül mellettük tegyük le a voksunkat. Lehet, hogy megpróbálkozok egy WordPresses honlap elkészítésével is, de majd várjuk ki a végét, lehet, hogy még a többiek közül is lesz rá vevő valaki.