A szép hang, az egészséges toroknál kezdődik

A zene mindenkinek az életében jelen van, és nem kevés ember életét alapvetően befolyásolja, meghatározza. Ha zenéről van szó, akkor a legtöbb ember kapásból valamilyen hangszerre asszociál, pedig a legkézenfekvőbb ”hangszer” minden ember rendelkezésére áll. Ne más ez, mint a hangunk.

Nem tudom, hányan vannak, akik tanultak énekelni vagy zenélni. Én minden esetre az általános iskola első hét évében zenetagozatos voltam, vagyis majdnem minden nap volt énekórám, sőt az énekkarban is szerepeltem. Ezt még megfejeltem 6 év zongorázással majd három év orgonálással, vagyis mondhatjuk, hogy nem kis szelet jutott nekem a zene tortájából. A kórusos éveim alatt sokszor kellett részt vennem fellépéseken, különböző előadásokon, így pontosan tudom milyen frissnek és fittnek kell lenni ahhoz, hogy maradandót alkothassunk. Még ha valaki nem is énekel szóló dalt, akkor is ki hallatszódik, ha hibázik, vagy ha rekedt torokkal próbál énekelni, és ezzel a társai munkáját is tönkreteszi. A megbetegedést ugyan akkor nem tudjuk befolyásolni nagyon. Ha tervezhető lenne, nyilván minden diák dolgozat napjára időzítené, később pedig azokon a napokon nyomnánk az ágyat, amikor épp úgy sem terveztünk mást. Mivel azonban ez nem így működik, fel kell készülni az olyan esetekre is, amikor egy-két nappal a fellépés előtt jelentkeznek a tünetek. Mit lehet ilyenkor tenni?

Nem győzöm hangsúlyozni a megelőzés fontosságát. Nyílván, ha tudom, hogy egy adott időpontban szerepelnem kell, és a legjobb formámat kel hozzam, akkor nem előtte egy két nap fogok nyakig átázva hó csatázni, vagy bezabálni egy kiló fagyit. Ennek ellenére is van, hogy össze szed valami göthösséget az ember. Amikor én velem ilyesmi előfordult én mindig a Tantum Verde sprayt használtam. Röviden ez a készítmény, gyors, hatékony, olcsó, kényelmes és több pozitív hatása is van. Ez nem biztos, hogy mindenkit meggyőz az értékéről ezért kicsit ki is fejtem azért.

Egyrészről simán megvásárolható a patikákban recept nélkül, de akár interneten is megrendelhetjük. Az ára ezer forint körül mozog, ami igazán nem sok pénz a mai világban. A doboza kis helyen is elfér, ezáltal nem fog sok helyet elfoglalni, nyugodtan berakhatjuk a táskánkba és vihetjük magunkkal, bárhová is szólít minket a kötelesség.

A hatását tekintve, a nyelési nehézségek és a gyulladás csökkentése, megakadályozása mellett helyi érzéstelenítő és fájdalomcsillapító hatása is van. Vagyis nem csak hosszú távon, de akár pár használat alatt is képes megoldani a problémánkat, és nyugodt szívvel állhatunk színpadra.

Terhesség és szoptatás ideje alatt is szedhető, és a többi gyógyszer hatását sem befolyásolja. Egy felnőtt számára az előírt napi mennyiség 2-6 alkalom, alkalmanként 2-6 bepermetezéssel. 6-12 év közötti gyermekeknél ugyan így használhatjuk a gyógyszert, de kevesebbszer, 2-4 alkalommal permetezzünk csak be. Ráadásul vese és májbeteg számára is tökéletes.

Természetesen, aki allergiás valamelyik összetevőjére, az kerülje a használatát, illetve mint minden gyógyszer esetében, itt is elmondható, hogy ha orvoshoz is megyünk, akkor szóljunk neki arról, hogy használunk ilyet. Adott esetben segíthet a gyógyszer ütemezésében a még jobb hatás elérése érdekében.

Ez a készítmény, tehát tökéletesen alkalmas arra, hogy gyorsan kezeljük a megbetegedés tüneteit és akár egy nap alatt gatyába rázzuk magunkat. Mindenki számára ajánlom, aki a hangját használja akár éneklésről, akár más egyéb tevékenységről legyen szó. A korhatár sem akadály, így akár egy iskolai gálanapon is jól jöhet. Összefoglalva, egy olcsó, kényelmes, és hatásos készítményről beszélünk, érdemes kipróbálni, és használni, garantáltan nem fogunk csalódni.