A zene az kell, hogy legyen Swarovski kristályokkal díszített karkötőnk

Már egészen általános iskolás korom óta foglalkozom zenével, ugyanis a szüleim beírattak engem is meg a nővéremet is a zeneiskolába és mi elkezdtünk járni hegedű órára. Meg emellett szolfézsra, bár akkor még azt sem tudtam, hogy mit jelent ez a szó, hogy szolfézs. De ne aggódjatok, időközben rájöttem, kitisztultak a dolgok.

A későbbiekben aztán zongorázni is tanultam és a gitár húrjaival is megismerkedtem. Pengettem, vontam, mindenhonnan csak a zene jött, de én imádtam és máig is imádom. Emellett azonban az éneklés is egy nagyon fontos szerepet tölt be az életemben. Így már hatodikos koromban elkezdtem magán énekórákra is járni, amiket mindig is nagyon vártam, mert ha olyat csinálhatsz, amit szeretsz, akkor azt nagyon várod és örülsz neki, amikor végre eljön az ideje és azt szeretnéd, hogy minél gyakrabban eljöjjön. Hát igen, akkor szerencsés az ember, ha azt csinálhatja, amit szeret. Ez a munkára is ugyan úgy igaz. A pénz nagy úr, de ha teljes boldogságot szeretnél, akkor ahhoz elengedhetetlen feltétel az is, hogy szeresd a munkád, ami sok embernél nem elmondható sajnos.

Eleinte az énektanárom nem egy profi, szakmabeli volt, ezt úgy értvén, hogy papírja nem volt róla, hogy ő most az, de értett hozzá és én nagyon kedveltem őt is és az óráit is. Csak később kerültem át egy közeli városba egy profi énekművészhez, aki egyetemen is tanár volt és ő tanította a hangképzést. Mindkettejüknek nagyon sokat köszönhetek, hogy segítettek nekem fejlődni és tanítottak, én pedig tanultam és tanultam és hálás vagyok érte, hogy részem volt ilyenben.

Ennek köszönhetem, hogy elmentem énekversenyekre is meg hangversenyekre, amiket a helyi zeneiskola elég gyakran rendezett. Bevallom, volt, hogy nem éppen úgy sikerült, ahogy szerettük volna, néha a hangok elcsúsztak, vagy a ritmus, de hát előfordul, legalább egy jót nevettünk rajta. Azonban történt velem is, hogy sikereket értem el. Az egyik énekversenyen, ahol például nyertem, kaptam egy ajándékutalványt, amit ékszerre lehetett beváltani. Én egy Swarovski karkötőt választottam a gyűrűk és nyakláncok helyett. Úgy gondoltam, hogy egy karkötő mutatós és se gitározás, se hegedülés, sem pedig zongorázás közben nem zavaró és a kezeket nagyon jól fel tudja dobni. Tehát a nyeremények között igen sok értékes dolog is előfordult. De természetesen nem csak egy Swarovski karkötővel, hanem egy sikerélménnyel is gazdagabb lettem.

Igen, nagyon szeretem csinálni és remélem, hogy jól is teszem, hogy csinálom, mert tehetséges vagyok a zenélésben és az éneklésben és ezzel nem csak magamnak, hanem másoknak is örömet tudok szerezni. Az előadónak tapsra és elismerésre van szüksége, hogy tudja, jó az, amit csinál. A sikerélmények és a pozitív szavak, vélemények visznek minket előre, ezek miatt fejlődünk. Motiváció nélkül siker sincs. Persze saját magadnak is elszántnak kell lenned. Motiváljon a Swarovski karkötő, ami a tiéd lehet, vagy, hogy megismerjenek az emberek. Mindegy, hogy mi az ok, a cél a fontos. Azt el kell érni. Ha meg tudod álmodni, meg tudod csinálni, csak, hogy Walt Disney szavait idézzem. Te is lehetsz hercegnő, csak akarni kell.

A zene az életem részét képezi és nem tudnám e nélkül elképzelni az életemet. Hálás vagyok érte, hogy rám talált ez a csodálatos dolog, mert a dallamok életem filmjének háttérzenéi és én imádom a zenei aláfestést.