Szintén zenész…

Nem rég nősült meg a legjobb barátom, Ádám. Ádám trombitás egy zenekarban, ami magyar reggae-t játszik. Párja, Elvira pedig egy dunai sétahajón énekesnő, de neki ez a főállása. Ádám alapvetően németes pénzügyes egy autókölcsönző cégnél, és csak hobbiként szokott zenélni, bár több fellépésük is van. Még gyerekkorukban ismerkedtek meg egy zeneiskolában, ahova óvodás korukban jártak. Ott nagyon jó barátságban voltak, de miután Elviráék elköltöztek, így az általános iskolát máshol kezdték mind a ketten. Gimisek voltak, amikor újra elkezdtek beszélgetni, ám ekkor Elvirának volt párja, akit Ádám miatt el is hagyott. Nem egyszerű történet az övéké, mivel 1 év után Ádám mégis elhagyta Elvirát egy másik lányért, akivel 5 évig volt együtt és együtt is laktak ez idő alatt. Miután Ádám vele is szakított, így újra elkezdett beszélgetni Elvirával. Újra lángra lobbant a szerelmük és 3 év közös járás után megkérte Ádám Elvira kezét, aki rögvest igent mondott rá.

Eszméletlen jó volt az esküvő és a lagzi is. Cigányzenekar lépett fel, mert mindig is erről álmodtak, hogy ilyen zene fog menni a lagzijukon. Ádám és Elvira gyakran táncolni, és énekelni is beálltak közéjük. Mivel mindkettőjüknek a vérében van a muzikalitás, így ez nem is volt meglepő a részükről. Ugyan nekem nem sok ritmusérzékem van, de sokszor hozzájuk csapódtam, és roptam velük együtt a táncparketten.

Azóta eltelt már egy kis idő, Ádám és Elvira pedig az első gyermeküket várják. Szeretnének minél jobban felkészülni a kis poronty születésére, ezért alapos böngészésbe kezdtek az internet sűrűjében. Voltak olyan babaholmik, amiket kaptak, de sok mindent nekik kellett megvenniük, ilyen volt például a babakocsi is. A babakocsi egy elég nagy kiadás a többihez mérten, de persze csak akkor, ha minőséget szeretnénk. Ádámék egy percig se gondolkoztak, hogy mennyit szánjanak rá, hiszen a baba kényelme az első, a pénz másodlagos. Furcsa mód leltek rá a tökéletes segítségre…

Ádám a munkahelyén egy kollégája asztalán felejtette a telefonját. Amikor visszament érte, látta, hogy András éppen babakocsikat néz a böngészőjében a következő link alatt: ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan. Eddig nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokféle babakocsi létezik. Van sportbabakocsi, szúnyoghálós és dönthetőségben is többféle típus. Olvastam az ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan oldalon, hogy mindenképpen olyan kell elsőnek, ami teljesen vízszintessé alakítható. Ez az a pozíció, ami a legkedvezőbb és leginkább kényelmes a baba gerincének. Olyat szeretnénk, ami variálható, mivel szeretnénk, hogy az autóba is illeszkedjen, illetve csak simán mózeskosárként is funkcionáljon.

Nagy szerencse volt, hogy Ádám meglátta, mit olvas éppen a munkatársa, András. Andrásék egyébként most várják szintén az első gyereküket, bár náluk egyből ketten érkeznek, a kis András, és Flóra. Így természetesen neki más igényeket kell szem előtt tartania, mint adott esetben nekem. Ettől függetlenül az ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan nagyon hasznosnak bizonyult az Ádám számára, és már ki is nézett egy számukra szerinte megfelelő babakocsit, ami elég jól variálható. Azért is gondolta azt, hogy itt nem jó spórolni, mert ha úgy van, akkor családi vagy baráti körben tovább tudják majd adni, ezért kell jó minőségűt választaniuk.

Szerencsére Elvira se vélekedik erről másképp, ő is úgy van vele, hogy a gyerek kényelme az első és az ő igényeinek a kielégítése. Szerintem csodálatos anya lesz, mert gondoskodó, odaadó és önzetlen típus, a szíve pedig hatalmas. Andrással elkezdett Ádám beszélgetni, mint leendő apa a leendő apával. Azért csak bevallották egymásnak, hogy mind a kettőjük fél egy kicsit ettől az egésztől, hiszen teljesen új helyzet ez mind a kettőjüknek, sőt, nála egyből kettő gyerek lesz majd. Folytattak egy hosszabb eszmecserét, mivel pont ebédszüneten voltak. Elmesélte, hogy ők mivel, hogyan készülnek, és Ádám is próbálta hasznos tanácsokkal ellátni őt. Nagyjából egyszerre születnek majd a gyerekeik, mert Elvira, és Zsuzsa, András felesége is 6 hónapos terhesek.

Én se maradhattam ki a buliból.

Az én kislányom, Fanni már 1 éves. Nálunk nem volt olyan ismerős a közelben, aki tudott volna tanácsokat adni. Anyukám és Edit, a feleségem anyukája segítettek minket, de leginkább csak nevelési tanácsokat adtak, amik ugye nem évülnek el. Ezzel szemben a babakocsik választéka széles lett és az összes többi babaholmi választéka, ami megjelent a piacon. Sok piaci rés került napvilágra, amiket be is tömtek. Már konkrétan babafigyelő rendszert építhetünk ki, így az okos telefonunkon hallhatjuk és láthatjuk élő egyenes adásban, hogy mit csinál éppen a legféltettebb kincsünk. Elképesztő, hogy milyen ütemben fejlődik a világ. Régen egyféle babakocsi volt, most pedig óriási választék tárul elénk. Pont úgy, mint az ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan oldalon, ahol számos hasznos információval készítenek fel a babakocsi vásárlásra. Sok más helyen ezt hiányolom pont. Azt, hogy nem csak elém tárják az óriási kínálatot, hanem elmagyarázzák, hogy melyik miért jó választás. Nyilvánvaló, hogy amíg az ember nem vár gyereket, addig nincs képben, hogy például egy babakocsi vásárlásánál mikre kell figyelni.

Ádámnak miután rengeteg tanácsot adtam, azt mondta, hogy szeretne meghívni majd a tejfakasztó bulijára, amit pár régi barátjával, Szlovákiában fog tartani. Nagyon meghatódtam a meghívás miatt, pedig tudtam, hogy meg fog hívni, elvégre egymásnak a legjobb barátai vagyunk. Mondta, hogy viszi is majd a trombitáját, és zenél nekünk. Mindig nagy élvezet hallani, ahogy játszik, akkor is, ha csak minket szórakoztat egyedül, és akkor is, ha a zenekarral koncertet adnak épp. Számomra a legemlékezetesebb koncertjük az volt, amikor egyedül mentem el egy Mikulás-bulira, ahol felléptek és a koncert bevételét jótékony célra szánták. Nekem pont aznap volt a szülinapom, és emlékszem, hogy Ádám elkérte a koncert közben az énekestől a mikrofont két szám között, és felköszöntött. Mindenki elkezdett tapsolni a közönségben, és mosolyogva néztek rám, illetve a közelemben lévők gratuláltak és boldog szülinapot kívántak nekem. El sem tudom mondani, hogy mennyire szép ajándék volt ez Ádámtól. Sokszor bohóckodik és elkezd például Tankcsapda számot trombitálni, ami már kimondva is vicces, de hallva még inkább az. Biztos vagyok benne, hogy jó apa lesz, ismerem, tudom, hogy már most jobban szereti azt a csöppséget a saját életénél. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy lesz érzéke a zenéhez a gyereknek. Így, hogy az anyja és az apja is jó zenei érzékkel lettek megáldva, én szinte biztosra veszem, hogy benne is lesz érzék eziránt. Ádám mondta is, hogy minél előbb szeretnék kideríteni, hogy a gyereknek mennyire fekszik majd a zene világa. Ha ez bejön, akkor lehet, hogy zenei tagozatos iskolába fog járni már általános iskolában. Én mindig irigy voltam emiatt Ádámra, mert a zenélés jó. Látom rajta mindig, hogy mekkora örömöt okoz neki, és mennyire szívesen csinálja. Szerintem, ha lehetne, akkor abból élne meg legszívesebben. Sajnos ennyit nem kapnak egy-egy koncert után, hogy kiváltsa ez a főállását, illetve a többi zenekari tag is csak hobbi szinten foglalkozik a koncertezéssel. Mindenki dolgozik mellette és munka után szoktak összejárni, gyakorolni.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Ádáméknak, hogy válik be az új babakocsi, és arra is kíváncsi vagyok már nagyon, hogy vajon örökli-e a szülei zenéhez való affinitását. Erről majd egy későbbi cikkben írok.