Köszi https://topcegalapitas.eu minden segítséget!

Ide most tényleg igaz, hogy nélkületek nem ment volna: https://topcegalapitas.eu. Nekik köszönhetem, hogy sikerült elindítani azt a vállalkozást, amiről mindig is ámodoztam.

A zene egy csodálatos dolog, minden tekintetben. Gyönyörű dolog hallgatni, de méginkább gyönyörűnek tartom csinálni. Az pedig, ha az ember olyan társakkal zenélhet együtt, akikkel az emocionális kötödés is megvan, az annyira felemelő és magával ragadó érzés, hogy nincs rá szó. Ezekben a szituációkban valami olyan különleges közeg alakul ki, ami nagyon ritka és másképpen nehezen hozható létre. Na most gondoljatok bele, hogy valaki ezt a tudást tovább tudja adni és hozzá még képes eszközöket is biztosítani azoknak, akik érdeklődnek a tanulás és a zene iránt.

Először egyéni vállalkozóként foglalkoztam ezekkel a dolgokkal, aztán úgy alakult, hogy szépen lassan maximalizálni tudtam az ebből származó jövedelmet, és szükség volt megalapítani egy társas vállalkozást – már csak azért is, hogy tudjak magam köré társakat szerezni. Erre a legalkalmasabb forma a kft alapítás volt. Erről a könyvelőmmel egyeztettem, akivel alaposan végignéztük a lehetőségeinket, de egyértelműen ez magasodott ki a többi opció közül.

Azt pedig, hogy ez hogyan alapítható meg szintén a könyvelőm ajánlotta. Tőle ismerem a https://topcegalapitas.eu oldalt, akik kifejezetten azzal foglalkoznak, hogy a vállalkozások indításában segítenek. Ahhoz, hogy papíron elindulhasson egy cég az kell, hogy azt bejegyezzék a cégbíróságon. Ha pedig bíróságról van szó, akkor biztos mindenki tudja, hogy ügyvéd is kell. Nos, mindkettő adott az említett cégnél. Ugyanis az a helyzet, hogy itt egy ügyvéd segítségével megtörténik az alapító okirat ellenjegyzése, amit továbbítanak a cégbíróság felé. Ott pedig szintén az ügyvéd végzi a képviseletet, amennyiben szükség van rá.

Amint ott megtörténik a vállalkozás bejegyeztetése, azon nyomban küldik az értesítést, hogy egyrészt gratulálnak a bejegyeztetéshez, másrészt, hogy intézzük azokat a dolgokat, amiket ezután lehet. Ezek listájáról tájékozódhattok a https://topcegalapitas.eu oldalon. De ilyesmikre kell gondolni, hogy be kell jelenteni a NAV felé a működést és nyilatkozni kell arról, hogy milyen formában fogunk adózni. Aztán létre kell hozni a céges bankszámlát, ami egy vállalati számlacsomag lesz. Ehhez például egészen más hitelek járnak, mint a lakossági ügyfelek esetében.

Az alapítás mellett lehetőséget adnak a https://topcegalapitas.eu-nál, hogy a székhelyünket is náluk foglaljuk le – vagy béreljük ki, sokkal inkább. Egy átlagos vállalkozás esetében egyáltalán nem garantált az, hogy már van a kezünkben egy olyan ingatlan, ami stabil és fixen rendelkezésre áll, tehát bátran lehet a címre céget íratni. Másik dolog, hogyha van is ilyen lakásunk, vagy házunk, akkor sem feltétlenül érdemes arra a címre bejelenteni a vállalkozást, mert ennek az ingatlan szempontjából is plusz költségei lehetnek. Ezeket a plusz tételeket ismerve pedig már lehet, hogy jobban járunk azzal, hogyha inkább béreljük a székhelyet.

Ezért is jó, hogyha valaki jól utánaszámol már az elején, mert rögtön szembesülhet vele, hogy az adott helyszínen mibe és hogyan érdemes beleugrani. Szerintem a székhelyszolgáltatás egy jó dolog és a https://topcegalapitas.eu oldalon simán tudnak olyan megoldást adni, ami jobban jön ki a végén, mintha valami más székhelyet választanánk. A konkrét díjakról és azok tartalmáról pedig szintén az ő weboldalukon érdemes tájékozódni, mert ott ott van az is, hogy mennyi a kft alapítás, mennyi a bt alapítás és mennyi a cégmódosítás díja amellett, hogy mibe kerül a székhelyszolgáltatás igénybevétele az egyes esetekben.

https://topcegalapitas.eu