A puzzle jó játék az egész családnak

Az internet és az okostelefonok világában a családi harmónia fenntartása már egyre nehezebb. A mi családunknál is így van. Talán mi abban vagyunk mások, hogy mindketten zenészek vagyunk a férjemmel. A gyerekekkel is igyekeztünk megszerettetni a zenész. Mindenki első osztálytól jár zeneiskolára, és mivel mi előadóművészek vagyunk, így közös családi program az előadásaink is, amelyekre a nagyszülők viszik el a gyerekeket.

Azonban a legnagyobbik fiúnk most 13 éves. Kamaszodik. És hirtelen egyik napról a másikra kijelentette, hogy ő utálja a klasszikus zenét, és abbahagyja a zongorát. Persze a férjemmel mindkettőnket szíven ütött a dolog. Nem volt feltétlen célunk, hogy a gyerekeink is zenészek legyenek, azonban tényleg tehetségesek és jó hallásuk van. Nem akartuk, hogy a legidősebb fiúnk tehetsége kárba vesszen. Így javasoltuk neki, hogy álljon át akkor a jazzre, ha a klasszikus nem jön be, de ő kijelentette, hogy ő csak a metált szereti, és innentől nem hajlandó az “unalmas” koncertjeinkre eljárni. A fiúnk után a kicsik is elkezdtek lázadni, és kijelentették, hogy ők se akarnak koncertre járni. Na szép! A férjem ideges lett, előtört a veszekedés, én pedig mit csináltam? Vettem egy kirakóst.

Vettem, bizony! Logikus? Hadd magyarázzam el! Nem vagyunk egy vitatkozós család, és én amúgy is szeretek kimaradni az ilyesmiből, így inkább úgy döntöttem, hogy keresek egy játékot, amivel majd együtt játszhatunk. A kicsiknek nemsokára úgyis szülinapjuk lesz.

Mivel kissé otthonülős család vagyunk, így a vásárlást is, ha tehetem, otthonról intézem. Keresgéltem az interneten, míg végül rátaláltam egy webshopra, ahol elképesztő mennyiségű játékot árultak olcsón, akciós árakon. A puzzle külön kategóriába volt szedve és abból is rengeteg volt. A korcsoport szerinti szűrés segített, titkon reménykedtem, hogy a nagy fiamnak is találok valamit, ami lekötheti. A puzzle játékok segítenek a
kézügyesség, térlátás, tájékozódás térben, vizuális észlelés, alakfelismerés, figyelem, kitartás, és monotonitás tűrés elsajátításában, azonkívül türelemre is tanít, ami mostanság nekünk a legfontosabb.

Találtunk egy 20 ezer darabos puzzle-t, amin egy zongorás festmény volt megtalálható. A kép jó minőségű és részletgazdag kidolgozással rendelkezett. A pontos méretek is megtalálhatók voltak a leírásban. Ezt kapja majd a férjem. Ezenkívül még 3d-s puzzleokat is találtam, amik nagyon vagányul néztek ki. Például a Colosseumot is ki lehetett rakni. Ezt rendeltem a fiamnak. Hátha tetszeni fog neki. A kicsiknek is 3d-s állatos puzzle-t rendeltem.

Mivel az összeg így pont elérte a 20 ezer forintot, így a szállításért nem kellett külön fizetni. Azt ígérték, hogy 2-3 munkanapon belül megérkezik. Ez meg is történt, 2 nap múlva megérkezett és a csomagolás tartalmazta az általam megrendelt kirakósokat. Nem hiányzott semmi. Mindegyik kirakós szép állapotban érkezett meg, az út során nem sérült. Mindegyik megfelelt a leírásnak és a képeknek.

Így hát nagyon vártam azt az estét, amikor megtörténik az ajándékozás. Már lecsillapodtak a kedélyek, azonban senki sem mert hozzá szólni a többiekhez. Ekkor én mindenkinek odaadtam a saját puzzle-jét, majd azt mondtam, hogy szavazással döntsük el, kiét rakjuk ki először. Persze a 3d-s Colosseum mozgatta meg mindenki fantáziáját először, így nekiálltunk. A fiam és a férjem közben elkezdtek beszélgetni. Végre nem veszekedtek, hanem előjött a közös téma, Róma, utazás és effélék. Nagyon sokáig kirakóztunk, míg végül elkészült a közös mű, a Colosseum. Mindenki hozzájárult és nagyon büszkék voltunk magunkra, hogy elkészült. Azóta béke honol a családban, a nagy fiam bár ott hagyta a zongorát, elkezdett basszusgitáron játszani és rockos irányba indult el. A férjem ezzel megbékélt, sőt, még ő adta az ötletet, hogy alapítson bandát. Ha már lúd, legyen kövér, nem de?