A megfelelő ballagási ajándék

Az öcsém most fog ballagni a középiskolából, elég késői gyerek volt, utolsónak született a családban. Sokat gondolkodtunk, hogy mi lenne számára a megfelelő ajándék, de mindig ugyan oda lyukadtunk ki. Szerinted mi a megfelelő ajándék, és mekkora összegben érdemes gondolkodni?

Azt gondolom, sokan elvetik a sulykot ezt a kérdést illetően, mint ahogyan a születésnapokat is. Az egyik ismerős családnál sok esetben vélem ezt a problémát felfedezni, de ez őket nem zavarja. graduation-photo-684657_1280Három gyermekük van, 2 lány, és 1 fiú. A legnagyobb fiú, és szerintem teljesen el van kényeztetve. Emlékszem, hogy a tízedik születésnapjára, egy laptopot kapott ajándékba. nem is értettem a dolgot, de ez persze nem az én dolgom, csak adott esetben elgondolkodtató, hogy akkor egy középiskolai ballagásra mit fog majd kapni? Egyre többször tapasztalom, hogy a szülők elvesztik a sulykot, és próbálnak egymáson túl licitálni, túlajándékozni a gyermeket.

Természetes, hogy szeretnénk a gyermekeinket meglepni valami nagy ajándékkal, de azt gondolom, az sem lesz baj, ha megtanulják, hogy mindennek értéke van, és mindent a megfelelő időben kapnak meg.

Emlékszem, a nagynéném lánya, a 10. születésnapjára kapott, egy nagyon egyszerű mobil telefont, amit nagyon jó áron vásároltak meg, egy akcióban. Természetesen, nem előfizetéses, hanem feltöltő kártyát kapott. Ezt is tanulja meg beosztani, hiszen neki nem kell minden nap telefonálnia. Persze, az első hónapban elszaladt vele a ló, akkor közölték vele, hogy felejtse el, hogy fel lesz töltve minden alkalommal, tanulja meg beosztani. Mára már 13 éves, és nincsen ilyen gond vele szerencsére.

Szóval elég érdekes, ha összehasonlítjuk az érték arányokat. Na de térjünk vissza, a ballagási ajándékhoz. Sokat gondolkodtunk, hogy mi lenne, a megfelelő ajándék a számára. A jogosítványt letette már, ebben az évben, és teljesen be van sózva az óta, hogy ő egy robogót szeretne, és nem akar buszozni tovább. Sokat gondolkodtunk, hogy azért annak van ára is, és ha nem egy lepusztult motort akarunk, az nem kis összeg. Természetesen, megfelelő fejvédő is szükséges hozzá.

Úgy döntöttünk, közösen a család, hogy pénzt adunk neki mindannyian ajándékba. Elég népes család vagyunk, így ha szerencséje van, a motor fele már össze is gyűlik. Aztán a másik felét apám azt mondta, hogy kölcsön adja neki, és a nyári keresetéből majd visszaadja neki. Így teljesül a vágya is, vehet egy robogót magának, közben megtanulja értékelni is majd mert neki is meg kell dolgoznia érte. A munka nem lesz nehéz, hiszen dolgozott már nyáron, besegített itt ott, amikor meg még kamasz volt, emlékszem, eljárt füvet nyírni, meg kerti munkára ásni, hogy legyen pénze.

Azért, hogy ne csak pénzt kapjon, kapott egy vásárlási utalványt is, egy megfelelő motoros boltba, ahol lehetősége van, a bukósisakok közül válogatni.

Azt gondolom, szép ajándék lesz a számára, és biztosan értékelni is fogja.