Újra összeáll a banda – egy vitorlázás erejéig…

Amikor 15 éves voltam, mint oly’ sokan, én is játszottam egy bandában. Persze, ahogy lenni szokott, a banda nem élte túl az érettségit, de a barátságunk megmaradt. És az Iskolakerülőkben kapott hülye beceneveink is: a dobos Peti azóta is Dobbie, a basszgitáros Balázs Baz, az énekesünk pedig Szili – ha fizetnének érte, akkor se tudnám megmondani, hogyan kapta ezt a nevet, de tutit, hogy az Iskolakerülők megalapítása után. És rajtam is ottmaradt a Hero becenév, amit az éjszakába nyúlú Guitar Hero-maratonoknak köszönhetek – innen jött ugyanis a gitározás utáni vágyam, rajongásom.

Na, de hát a banda rég feloszlott, mi azonban félévente szakítunk egy kis időt egymásra. Szili kitalálta, hogy állati nagy poén lenne a hajóbérlés… Elsőre persze kiröhögtük, hogy miért, ő tud vitorlázni? 😀 De gyorsan leoltott minket, mondván, a hajóhoz kapitány is bérelhető ennél a balatoni cégnél.

Felmerül persze a kérdés, hogy akkor ebben mi a jó?

De megnéztük a honlapot, amit Szili elküldött és megértettük.

A Hajóbérlés menüpontban leírták, hogy a vitorlások alapvetően a siófoki telephelyen találhatóak, de átvehetőek Fonyódon, Alsóörsön és Füreden is. Nekünk mondjuk Siófok abszolút megfelelne, úgyhogy ez pipa.

Jelenleg 7 vitorlás áll rendelkezésre, 6, 8 és 10 személyesek. A hajók jó állapotban vannak és kiválóan felszereltek. A Vitorlás bérlés címre kattintva több információt is megtudhatunk róluk.

Első körben egy általános tájékoztatóval találkozunk, mely leírja azt is, ami Szili említett, hogy természetesen lehetséges a hajóbérlés hajóvezetővel is, illetve, ha valakinek friss a jogsija, vagy tapasztalatlan, megoldható ez úgy is, hogy az első pár órára kapunk kísérőt, amíg kitapasztalja az adott vitorlás sajátosságait.

Na, de ezek után már csak a vitorlásokat akartuk látni!

hajóbérlés

Végül a Dufuor 1800-as csodát választottuk ki. Ez a gyönyörűség 8 személyes és 4+1 fekhely található benne, így kényelmesen elférünk, ha nekiduráljuk magunkat és egy többnapos kalandnak vágunk neki. Belül minimalista, letisztult dizájn, kék és faborítás mindenhol, kívülről sötét és fehér, még hozzá nem értőként is láttuk, mennyire meseszép. És ezzel együtt nagyon jól felszerelt, tévé, bluetooth hangszóró, tűzhely és hűtő, minden, amire szükségünk lehet. Természetesen vécé és fürdőlétra is található a vitorláson. Ráadásul igényelhető étel és ital bekészítése is, természetesen felár ellenében, valamint ágynemű éjszakára, tehát igazából semmit nem kell magunkkal vinnünk.

Minden vitorlás alatt található egy hónapokra és időszakokra lebontott ártáblázat, melynek segítségével könnyen eldönthettük, mikor érdemes mennünk.

Halbolondok pedig még különböző halradarokat is bérelhetnek a hajó mellé! Szerencsére, közülünk senki nem az.

Végül állati hálásak voltunk Szilinek az ötletért, és gyorsan megbeszéltünk egy időpontot, ami mindenkinek megfelel. Ezután kitöltöttük az árajánlatkérő űrlapot, és most úgy várjuk a választ, mint a gyerekek a Karácsonyt. 🙂