Milyen lehetőségei vannak manapság a fiataloknak

Sajnos egyre kilátástalanabb a helyzetük azoknak, akik most végeznek az iskolapadban. Persze nem csak az ő számukra egyre rosszabb a helyzet, hanem másoknak is.

Egyre több munkahely megy csődbe, de azt is egyre több alkalommal halljuk már, hogy azok a cégek, akik eddig több száz embert foglalkoztattak, és már évek óta Magyarországon üzemeltetik a cégüket, bezárják egy egy részlegüket, vagy éppen véglegesen a gyárat.

Kérdés, mihez kezdenek az ott dolgozok? Te mi tévő lennél, ha évek kemény munkája után elvesztenéd az állásodat egyik napról a másikra? Közölnék veled jó esetben, hogy egy hónap múlva már nem kell jönnöd?

Mindenkinek nehéz

A munkakeresés, mindenkinek nehéz. Ha túl fiatal, tapasztalatlan vagy, az a baj, és nem kellesz, ha pedig idős, akkor pedig azért nem.

Mi tévő lehet egy ilyen esetben valaki? Hát az biztos, hogy az idő gyorsan telik, és ha nem találunk időben munkát, akkor gyorsan fizetés, pénz nélkül maradhatunk.

Ha valakinek szerencséje van, akkor gyorsan át tudja vészelni a munkahely megszűnését, és szinte egyik helyről, a másikra tud menni.

De mi történik azokkal, akik nem kellenek sehová? Mit tudnak kezdeni a sorsukkal?

Nekik lehet megoldás, az ausztriai munka.

Mit lehet tudni a külföldi munkáról

Szinte mindenkinek van lehetősége arra, hogy kimenjen külföldre dolgozni. Ha már egy kis nyelv ismerete van, akkor lehetőség adott. Az egyik barátunk, pont úgy járt, mint ahogyan fent említettem. Egy helyen dolgozott a párjával, és megszűnt a munkájuk. A egy helyen való munkának, pont ez a veszélye. Ha megszűnik a munkahely, nem az a szerencsés helyzet van, hogy a másiknak azért van fizetése, hanem hogy egy fizetés sem lesz. Ebben az esetben, megszűnik a család anyagi forrása, és ellehetetlenülnek. Ebben az esetben, ők nagyon szerencsések voltak. Úgy döntöttek, nem is húzzák az időt, az itthoni munka kereséssel, hanem egy gyors döntés alapján, külföldön keresnek munkát. hallstatt-668698_1280

Kerestek is egy munkaközvetítő céget, ha erre a linkre kattintasz, megtalálod, hogy ők kinek a segítségével tudtak kimenni külföldre.

Nekik egy kikötésük volt, amihez ragaszkodtak, hogy egy helyre szeretnének menni. Ha nem is egy hotelbe tudnak elhelyezkedni először, de azonos településre mehessenek.

Ha jól emlékszem, egy hónap leforgása alatt sikerült is munkát találni mind a kettőjük számára. Hogy vészelték át ezt az időszakot? nekik szerencséjük volt, mert a család tudott segíteni. Volt aki egy kis pénzzel, a szüleik főztek nekik, így megkönnyítették a helyzetüket.

Sok esetben, ez az egy lehetőség marad csak, de nem szabad, az új dolgoktól, kihívásoktól megriadnunk, hiszen ezek visznek minket előre, a céljaink elérése érdekében. Persze ha valaki szeretne, akár kint is maradhat, de nem muszáj. Ha szeretnénk, bármikor hazajöhetünk. De azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a kinti fizetés, sokszorosa a hazainak sajnos, így ott sokkal többet kereshetünk.

Ez e kilátástalan helyzet miatt döntenek úgy a fiatalok, hogy az iskolapadból sok esetben, rögtön külföldre vándorolnak.