Ez a webshop még a zeneiparban is megállta a helyét!

Zeneiparban dolgozó grafikusként nagyon nehéz megtalálni azt a szolgáltatást, amivel mind a zenekar, a rajongó és én is elégedett vagyok. Három éve dolgozom a szakmában, azóta már több mint húsz magyar és külföldi együttes arculatáért vagyok felelős. A zene és a rajzolás gyerekkorom óta jelen van az életemben, így nagyon szerencsésnek érzem magam a munkámat tekintve. Ráadásul a turnéknak köszönhetően már minden európai nagyvárost kipipáltam a bakancslistámon. Az arculattervezésben egyébként nem csak a logó és a különböző social media felületek kreatív anyagait tervezem, hanem a merchandise szolgáltatásba tartozó tárgyak kivitelezése is az én feladatom. A merchandise az angol „áru” szó megfelelője, a zenekarok ezeket a termékeket viszik magukkal a koncertekre, illetve van olyan banda, akik a honlapjukon is árulják ezeket a rajongók számára. A kínálat többek között lemezek, CD-k, pólók, pulóverek, kulcstartók, tollak, de terveztem már sálra és kulacsra is kreatív anyagot. A legtöbb megvásárolt termék természetesen az albumok és a ruhák, viszont az nagyon ritka, hogy ezeknek a nyomtatását egy helyen tudom intézni, hiszen a pólóra való nyomtatás sokkal körülményesebb, mint papírra.  

A mintákat a munkám elejétől kezdve ugyanannál nyomdánál nyomtattuk a pólókra, és ez idő alatt sok negatív tapasztalattal és visszajelzéssel kellett megküzdenünk. A legkínosabb talán az volt, mikor maga a rajongó jelezte, hogy a minta nagyon hamar, kevés mosás után kikopott és berepedezett. Ez volt az a pont, mikor úgy döntöttem, másik nyomdára van szükségünk. Összehívtam egy megbeszélést a zenekarok menedzserével, aki ajánlott nekem egy webshopot, ahol egyedi mintájú pólókészítéssel is foglalkoznak.

Első alkalommal személyesen mentem el a részletekről érdeklődni és vittem egy grafikát magammal, hogy készítsünk próbanyomást. Nem csak a póló miatt voltam teljesen lenyűgözve, hanem az ott dolgozó kolléga grafikai és nyomdai szakmai tudásától is. Őszintén szólva, rég beszélgettem ilyen jót a szakmámról. Ez a történt már több mint fél éves, és azóta is innen rendeljük nagyobb számban a pólókat. Azóta kiszámoltuk, időben és árban is sokkal jobban megéri a zenekarnak és nekem is, hogy a Lolmarkt-tal dolgozunk. Ráadásul előtte a pólókat nekem külön boltban kellett beszereznem, és bevallom, nagyon megkönnyebbültem, hogy ezt a plusz feladatot levették a vállamról.

Együttműködésünk óta nem kaptunk reklamációt, sőt a webshop mérettáblázatát használva, a zenekarok online áruházában sokkal könnyebben és hatékonyabban vásárolnak a rajongók. Nagyon ritka alkalom, hogy mégis visszakapjuk a pólókat mérethiba miatt. Emellett nagyon hálás vagyok, hogy ilyen megbízható céggel dolgozunk, hogy mindig pontosan előre tudjuk, mikor lesz kész a rendelésünk. A szállítással se volt eddig problémánk és a csomagkövetés óriási segítség a zeneiparban.

Biztos vagyok benne, hogy ezt követően is ezen a cégen keresztül rendeljük majd a pólókat, de bátran ajánlom a már előre tervezett pólóikat is, ugyanis a zenekarokból már volt, aki többször azokban lépett fel!